woensdag 9 februari 2011

Vier sterren voor Caleidoscoop in o.a. Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Noordhollands Dagblad

Linda Jansma: Caleidoscoop
Verbum Crime € 14,95
★★★★
Ontsnappen aan het verleden

Een caleidoscoop is zo’n speelgoedkijkertje waarmee al draaiende, verschillende kleurige vormen in elkaar schuiven. Voor Janine, de hoofdpersoon in deze thriller, zijn het echter mannengezichten die in elkaar overvloeien. Wrede tronies uit het verleden die ze uit alle macht probeert te vergeten. Zeventien jaar lang heeft ze haar doofpot dicht weten te klemmen totdat de moord op haar man Albert het verleden in één keer weer oprakelt. De tijd dat ze als weerbarstige puber van zeventien in de armen belandde van de charismatische Leon. Zijn liefdevolle attenties veranderden in een dwangbevel om zich voor hem te prostitueren. Eenmaal ontsnapt aan de drugs- en pooierhoudgreep lukt het Janine (toen nog Jenny) om een nieuw leven op te bouwen met Albert en dochter Nicole. Ze runnen samen een dansclub in Amsterdam waar Albert voor de deur wordt doodgeschoten. Wie heeft haar Albert zo bruut vermoord en waarom? Nog een dode en meer vreemde dingen doen bij Janine het vermoeden rijzen dat haar pooier Leon weer actief op zoek is naar zijn weggelopen bezit van zeventien jaar geleden. Niemand weet van haar turbulente verleden en nu is ze genoodzaakt pijnlijke zaken bloot te geven.
Een ijzersterk debuut van Linda Jansma. Een vlot geschreven, eigentijds verhaal met voldoende spanningselementen over een vrouw die haar verleden probeert te ontlopen. Loverboys blijken dus geen vondst te zijn van de 21e eeuw, ze waren al eerder actief. De kunst is om je leven daarna weer vorm te geven.

INEKE BERKHOUT

Origineel artikel: http://bit.ly/fcLQfM

1 opmerking:

 1. Tsja, als je van dergelijke recensies niet naast je schoenen gaat lopen heb je in elk geval een paar schouders die breed genoeg zijn om de weelde van succes te dragen en door te gaan op de ingeslagen weg!

  Wat mij betreft ben je een top auteur in de dop ;)

  Pff. gedoe met die profielen zeg.
  Ik doe wel Anoniem :P

  Dikke knuf van TT Anonymous :D

  BeantwoordenVerwijderen