dinsdag 20 september 2011

5 sterren voor Caleidsocoop op Leesfanaten!

Janine is een succesvolle ondernemer. Ze runt met haar man Albert club Mercury in Amsterdam. Dan wordt Albert op een avond voor de deuren van de club vermoord. Haar wereld stort in. Het lijkt erop dat Albert werd gechanteerd. Maar waarom en door wie? En is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar? Langzaam maar zeker krijgt Janine het vermoeden dat deze moord te maken heeft met haar verleden.

Hoofdpersoon in het boek is Janine Burghout, een jonge vrouw van 32 die samen met haar man Albert eigenaar is van een succesvolle dans- en eetgelegenheid in Amsterdam. Op een avond laat komt haar man niet thuis. Hij is voor de deur van de club vermoord. De wereld van Janine en haar 16-jarige dochter Nicole stort in. Wie wilde Albert dood? De politie tast in het duister. Wie had er een motief en in welke hoek moet de dader worden gezocht?

Het verhaal bevat twee verhaallijnen met terugblikken in de tijd. De ene wordt verteld vanuit het heden en vanuit het perspectief van de hoofdpersoon Janine. De andere verhaallijn wordt vanuit de inspecteur Zedenzaken in Utrecht, Mischa Vazjemski, verteld. Deze Mischa is al jaren op zoek naar een zekere Jenny.

Het politieonderzoek verloopt moeizaam. Na nóg een moord op een medewerker van Club Mercury wordt steeds duidelijker dat Janines verleden een rol speelt bij deze moorden. Hoe lang kan Janine haar verleden nog verborgen houden? Verleden en heden komen steeds dichter bij elkaar en zorgen voor een verrassende en spannende ontknoping.

Personages worden goed en krachtig neergezet. Spanningsopbouw in het boek is goed, tot het einde toe. Vooral de wisseling tussen verleden en heden houdt de spanning er goed in. Makkelijk leesbaar qua stijl en zinsbouw. Een boek wat je in één adem uitleest. Een aanrader als je van thrillers houdt.Klik voor recensie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten