donderdag 22 november 2012

De nieuwe thriller


Houvast lag nauwelijks in de winkels, of een geweldig idee voor een nieuwe thriller diende zich aan. Of eigenlijk, het idee bestond al langer, het poefte zo in mijn hoofd tijdens een weekendje pret bij vriendin Emmy. Maar pas nadat al het werk aan Houvast gedaan was, en ik alleen nog maar hoefde toe te kijken hoe de prachtige reacties van zowel pers als lezers op mijn nieuwste boek binnenstoomden, kreeg het geweldige idee steeds meer vorm. De namen voor mijn hoofdpersonen stonden al gauw vast, inclusief de locatie: Friesland. Nog specifieker: het dorp waar mijn family-roots liggen: Holwerd. Mijn vader is apetrots. Dat ik ooit nog eens zijn geboortedorp in een boek zou verwerken, had hij nooit verwacht. Maar het is nu eenmaal een geweldige plek om een spannend verhaal te situeren. Het pást bij het verhaal. Daarom heb ik in de eerste plaats die locatie uitgekozen. Een klein dorp, waar iedereen elkaar kent, en waar van alles kan gebeuren wat je niet verwacht. En neem van mij aan dát er van alles gaat gebeuren!
Inmiddels staan de eerste hoofdstukken alweer op papier. Nog heel pril, dus er is geen proeflezer die al iets gelezen heeft. Dat komt wel. Als ik zeker weet dat ik de goede richting ben opgegaan. Maar… zodra de eerste hoofdstukken hun kant op zijn, en dat is zeer binnenkort, gaat het echte werk beginnen: de rest van het verhaal. Een prachtig, en héél spannend verhaal.
Ik heb enorme zin om het te schrijven!

6 opmerkingen:

 1. Het klinkt al goed. ik zou zooooo graag proeflezen.

  groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sta je al bij mijn uitgeverij als proeflezer vermeld, Linda? Zo niet, dan kun je dat ook doen. Of wil je specifiek dit boek proeflezen?

   Verwijderen
 2. Ik zou het ook heel graag proeflezen, sowieso lijkt me dat erg leuk. Waar kan ik me aanmelden? Liefs, Mike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan kun je je het beste aanmelden bij mijn uitgeefster via: i.karman@crimecompagnie.nl

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben erg benieuwd, Linda. Eerst Houvast lezen. Heel veel succes en schrijfplezier ! Groetjes, Lia

  BeantwoordenVerwijderen